Zece concursuri de alergare montană pe care trebuie să le încerci în 2018

Ţara asta îţi dă tot ce vrei. Ai munţi, ai văi, ai râuri, ai tradiţii şi peisaje. Trebuie doar să întinzi mâna şi să vrei. Noi vrem! – un organizator de maraton montan.

Neştiută, discretă, entuziastă, inventivă, energică, fabulos de ambiţioasă, România alergătorilor montani arată cu totul altfel faţă de Româniile carnavaleşti de la televizor. E o ţară privată, alergică la birocraţia şi sedentarismul încremenit al aparatului de stat (cu care nu are absolut, dar absolut!, nimic în comun). E suficient să arunci o privire pe site-urile concursurilor – excelent întreţinute, cu conturi de Facebook şi Twitter, adrese de e-mail şi numere de telefon (la care chiar răspunde cineva!) şi o puzderie de informaţii foarte bine structurate – pentru a înţelege că azi măcar o parte din români au intrat deja adânc în Secolul al XXI-lea.

Maratoniştii montani sunt, adesea, cei care s-au plictisit de monotonia alergărilor pe asfalt şi au vrut mai mult. Profilul concurentului? Visul şi idealul oricărui publicitar: orăşean, dinamic, corporatist, bine pregătit, cu venituri peste medie, ambiţios, în căutare de provocări şi de experienţe noi, preocupat de mediu, de România de mâine şi de cei din jur.

Ne bucurăm să vedem că printre cele zece concursuri de alergare montană prezentate și recomandate de Prosport se regasește și Hit-the-Egg – Oușoru Challenge, organizat în Bucovina, la Vatra Dornei, de Asociația Dorna EcoActiv și Bucovina Freeride Society, cu susținere și din partea Asociației Romontana. Ediția a treia a concursului va avea loc pe 7 iulie 2018 iar concurenții vor putea opta, la fel ca și anul trecut, pentru proba de semi-maraton (25 Km) sau cea de maraton (50 Km). Înscrierile vor demara odată cu jumatatea lunii ianuarie 2018 și se vor face exclusiv on-line.

Vă invităm să urmăriți noutațile despre Hit the Egg pe website-ul concursului: https://hit-the-egg.ro/ și pe pagina de socializare https://www.facebook.com/hittheegg/. Totodată pentru a descoperi mai îndeaproape lumea alergătorilor montani, vă recomandăm să citiți articolul din ProSport care prezintă detaliat 10 din cele mai frumoase concursuri din țară.

Sursa articol ProSport: http://www.prosport.ro/publicitate/special-10-concursuri-de-alergare-montana-pe-care-trebuie-sa-le-incerci-in-romania-ghid-ce-sa-stii-daca-te-ai-saturat-de-asfalt-si-vrei-sa-te-apuci-de-trail-i-16840078