Conferința “Gestionarea durabilă a pădurilor și certificarea forestieră” (Brașov, 15 mai 2017)

Rezultatele proiectului „Întărirea capacității asociațiilor proprietarilor de păduri pentru un management forestier durabil” au fost prezentate oficial cu ocazia conferinței „Gestionarea durabilă a pădurilor și certificarea forestieră”. Evenimentul s-a desfășurat la Brașov, în Aula Universității Transilvania – luni, 15 mai 2017.

Proiectul a făcut parte din Programul de cooperare elvețiano-român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse și a fost implementat de către un consorțiu de parteneri format din Asociația ROMONTANA, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, Fundația OpenFields, Federația NOSTRA SILVA și SAB – Centrul elvețian pentru regiunile montane. Proiectul a avut un dublu scop: creșterea capacității organizatorice a asociațiilor de proprietari de pădure și implementarea unui nou sistem de certificare forestieră – PEFC™ – un sistem adecvat proprietăților private de mici dimensiuni. Certificarea PEFC™, cea mai răspândită pe glob, va fi în curând disponibilă și pentru proprietarii de păduri și operatorii economici din România.

Conferința “Gestionarea durabilă a pădurilor și certificarea forestieră” este organizată de Asociația ROMONTANA, Fundația “OPEN FIELDS”, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Federația “NOSTRA SILVA” în parteneriat cu Universitatea “Transilvania” din Brașov. Agenda evenimentului precum și alte detalii organizatorice sunt disponibile pe pagina web dedicată evenimentului http://conferinta.romontana.org/ precum şi pe pagina de Facebook Romontana  https://www.facebook.com/asociatiaromontana/

Conferința a fost onorată de prezența Excelenței sale, dl. Urs Herren, ambasadorul Confederației Elvețiene în România, a d-lui prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov, precum și a d-lui Ben Gunneberg, CEO și Secretar General al PEFC™ International.

Au susținut prezentări: Thomas Egger (director SAB, Elveția), Peter Niederer (manager de proiect SAB, Elveția), dr. ing.  Liviu Nichiforel și conf. univ. dr. Marian Drăgoi (Facultatea de Silvcultură – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), István Tőke (președinte PEFC™ România), dr. ing. Aureliu-Florin Hălălișan (Universitatea Transilvania din Brașov), Bogdan Ioan Tudor Todoran și Cătălin Tobescu (președinte și, respectiv, vicepreședinte, Federația Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România „NOSTRA SILVA”).

Au participat peste 130 de reprezentanți ai asociațiilor de proprietari, companiilor, ONG-urilor și structurilor patronale din domeniul silvic.

Detalii suplimentare despre eveniment pe conferinta.romontana.org